Toukokuinen keskiyö Kevät-sarjan voittajaksi

20.6.2024

Kahdeksan vuodenajan valokuvakilpailun kevät-sarjan voitti Heidi Lahti kuvallaan Toukokuinen keskiyö

Ylläksen Ystävien Kahdeksan vuodenajan valokuvakilpailun Kevät-sarjan voitti Heidi Lahti kuvallaan Toukokuinen keskiyö. Vuodenajoista lyhyin eli toukokuu keräsi tällä kertaa melko vähän kuvia, ja tuomaristo päätti jakaa vain sijat 1 ja 2.  

Heidi Lahden voittajakuvassa ollaan yöttömien öiden kynnyksellä. Rinteitä täplittää vielä talven lumien jäänteet, puut odottelevat lehtien puhkeamista. Olemme siirtymässä kesään. Järven tyyneys luo rauhallisen tunnelman. Kuva on otettu Ylläsjärven pitkospuilta 28.5.2024.

Heidi kertoo kuvaottohetkestä näin: ”Olin juuri saapunut mökille Ylläsjärvelle koirani kanssa 850 km ajomatkan jälkeen ja päätin lähteä lintutornin lenkille. Uimarannan kohdilla kuvan maisema avautui eteeni ja värit olivat aivan ihanat, oli ihanan lämmin, tyyni ilma. Otin muutamia kuvia kännykälläni ja jatkoin matkaa onnellisena siitä, että tämä oli vasta lomani ensimmäinen ilta. Reitti muuttui melko haastavaksi pitkosten ollessa sikin sokin vedessä, mutta sain lähes kuivin jaloin loikittua Porotielle asti. Kun pääsin takaisin mökille, aloin katselemaan ottamiani kuvia ja huomasin tämän yhden onnistuneen täydellisesti.”

Toisen palkinnon eli kunniamaininnan sai Hanna-Mari Lahtinen kuvallaan Tie joelle. Kuvassa luonto on kuin odotustilassa, heräämässä horroksesta, pysähtyneisyys on käsin kosketeltavissa. Kuvan rauhallisuus ja mystinen tunnelma välittyvät katsojalle, ja sumu tuo mielenkiintoista kerroksellisuutta. Tekee mieli hypätä suoraan kuvan sisälle ja kävellä reittiä pitkin joelle. Kuva on otettu Äkäslompolossa 28.5.2024. 

Valintaraati ja kilpailuun osallistuminen

Ylläksen Ystävät järjestää 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Kahdeksan vuodenajan valokuvakilpailun tavoitteenaan kannustaa Ylläksellä liikkuvia havainnoimaan alueen ainutlaatuista luontoa ja tunturimaisemaa sekä seudun elinvoimaa.

Kevät-sarjan tuomaristossa oli mukana Kuukkelin päätoimittaja ja valokuvaaja Satu Renko, insinööri ja vapaa-ajan taiteilija Elsa-Maria Kaulanen sekä Ylläksen Ystävien perustajajäsen Leif Ramm-Schmidt, joka on toiminut myös valokuvaajana.

Parhaillaan voi osallistua kesä-heinäkuun sarjaan ”Yötön yö”. Valokuvakilpailu on tarkoitettu kaikille harrastajakuvaajille. Ohjeet löytyvät kohdasta Juhlavuosi 2024. 

Heidi Lahti: Toukokuinen keskiyö
Hanna-Mari Lahti: Tie joelle