Joulunajan jäsentilaisuuden 3.1.2020 referaatti

5.1.2020

Ylläksen Ystävien jäsentilaisuus ja vuosikokous
pidettiin vajaan 70 henkilön läsnäollessa 3.1.2020 Äkäshotellissa.

Saimme kuulla mielenkiintoisia esityksiä Ylläksen alueen kehittämisestä. 

Hanna Ylipiessa esitteli Ylläksen Matkailuyhdistyksen toimintaa. Esityksen linkki tässä alla. Latumaksujen merkitys Ylläksen reittien ylläpidossa on huomattava. Maksathan latumaksun. Jos et ole saanut laskua, ota yhteyttä Ylläksen matkailuyhdistykseen lähettämällä viesti  info@yllas.fi tai käy linkissä https://www.yllas.fi/reittimaksut/mokin-omistajat.html

Maastopyöräily on voimakkaasti lisääntymässä, ja se on jo selvästi lisännyt ympärivuotisuutta. Projektisuunnittelijat Joel Kauppinen ja Heli Laukkanen pitivät esityksen pyöräilyhankkeesta. Osoittautui, että huomattava osa YYRY:n jäsenistä harrastaa pyöräilyä eri muodoissa. Asia johti vilkkaaseen keskusteluun. Esityksen linkki alla.

Kehittämishankkeen osana on kysely, johon esiintyjät toivoivat myös Ylläksen Ystävien vastaavan. Kyselyn linkki on tässä: 

https://survey.zef.fi/tuttjj8b . Vastaamalla nopeasti eli 7.1.2020 mennessä osallistut 20 kpl Matkamessujen lipunarvontaan. Vastaaminen onnistuu tämänkin jälkeen.

Vastaamiseen menee runsaat 5 minuuttia.

Johanna Koivumaa esitti Ylläsjärven kyläyhdistyksen toimintaa, linkki esitykseen tässä alla.

Mielenkiintoista ohjelmaa on runsaasti. Mökkiläiset ovat tervetulleita mukaan tapahtumiin ja toimintaan. Osallistumisesta ei peritä jäsenmaksua. YYRY on juuri päättänyt maksaa yhdistykselle 50 EUR kannatusmaksun. 

Lopuksi Leif Ramm-Schmidt piti lyhyen katsauksen Hannukaisen ja Kaunisvaaran kaivoshankkeista, esitysksen linkki tässä alla. Kaivosyhtiön käsitys on, että luvat saadaan kaikki voimaan tämän vuoden loppuun mennessä. Se ei ole mahdollista! Lue kaivosyhtiön uutiskirje tästä: https://mailchi.mp/1fed87d957c4/hannukaisen-uutiskirje-122019

Jäsentilaisuuden jälkeen pidettiin YYRY:n vuosikokous. Hallituksessa tapahtui joitakin muutoksia, uusi hallitus on seuraava:

- Puheenjohtaja: Marja Ramm-Schmidt, Espoo
- Varapuheenjohtaja: Markku Piippo, Tampere
- Jäsen: Jukka Reunanen, Turku
- Jäsen: Heikki Jaakkola, Helsinki
- Jäsen: Sanna Vauranoja, Kaarina (uusi)
- Jäsen: Harri Siitonen, Helsinki (uusi)
- Jäsen, sihteeri ja rahastonhoitaja: Leena Hult, Helsinki

Jäsenmaksu säilytettiin ennallaan, eli henkilöjäsen 25 EUR ja perhejäsenyys 40 EUR. 

Markku Piippo esitti yhdistyksen päivitetyt jäsenedut

Yhdistyksen uudet kotisivut ovat valmistumassa ja ne julkaistaan viikolla 2/2020. 

Kevään jäsentilaisuus pidettäneen keskiviikkona 8.4.2020, siitä lisätietoa myöhemmin. 

Hallitus