Osayleiskaavasta voi jättää kommentteja 8.11. asti

26.10.2021


Ylläksen osayleiskaavan uudistamisessa (Ylläs III) on edetty vaiheeseen, jossa kaava on nähtävillä Kolarin kunnan verkkosivuilla. Voimassa olevaan vuoden 2008 osayleiskaavaan (Ylläs II) verrattuna työn alla oleva kaava-alue on pienentynyt yli 40 neliökilometriä. Aluetta pienentää Hannukaisen kaivosalueen osayleiskaava. 

Uudesta osayleiskaavasta järjestettiin kuulemistilaisuus 23.9.2021.  Vastustusta tilaisuudessa herättivät erityisesti moottorikelkkareitti Äkäslompolojärven yli sekä ns. yläkolmosen viereen suunnitellut rakennusalueet. Keskustelua herätti myös kokoomatie Äkäslompolon Kaulavaaran ja tunturissa kulkevan Maisematien välillä. Kaiken kaikkiaan osallistujia mietitytti tavoiteltujen petipaikkojen suuri määrä. 

Ylläksen osayleiskaava on nähtävillä Kolarin kunnanvirastolla ja kunnan verkkosivuilla 7.10.–8.11.2021. Mielipiteet asiasta on jätettävä Kolarin kunnanhallitukselle osoitettuna osoitteeseen Isopalontie 2, 95900 Kolari tai kirjaamo@kolari.fi viimeistään 8.11.2021 kello 15 mennessä. 

Ylläksen Ystävät jättää oman mielipiteensä kaavasta, mutta mielipiteitä voi hyvin jättää myös yksittäisenä mökinomistajana tai muuna asianosaisena.